БСП се променя. Направихме една широка коалиция на всички леви

...
 БСП се променя. Направихме една широка коалиция на всички леви
Коментари Харесай

Габриел Вълков: Вярвам, че младите можем да направим промяната!

 _2024 _02_izbori_v01 (3)

 

„ Българска социалистическа партия се трансформира. Направихме една необятна коалиция на всички леви партии в България. Тръгваме с нови лица и нови политики напред. Вярвам, че това ще даде резултат тъй като се постарахме да обединим всички. Сега в случай че човек е ляв гласоподавател, може да гласоподава единствено за една политическа мощ и тя се споделя „ Българска социалистическа партия - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “. Лидерите на партиите от левицата направиха крачка настрана и пуснаха напред нови лица. Нещо, което не се беше случвало години наред в лявото и считам, че това ще докара до нужните резултати. Говорим с хората, обсъждаме проблемите в страната. Когато видят младеж, хората демонстрират интерес, търсят нещо ново. "

Това сподели лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ в 23 МИР-София Габриел Вълков в ефира на Българска национална телевизия.

Той изброи доста от решенията за младежите. Според него наложително е да бъдат вдигнати стипендиите за възпитаници и студенти. Социалистът се спря в детайли на програмата „ Първа работа! Първи дом! Първо дете! “:

„ Това значи, че образованието би трябвало да бъде обвързано с стопанската система, както е било едно време, само че се е не запомнило. А по този начин е в цяла Европа. Затова младежите бягат, с цел да учат в чужбина и да намерят своята реализация там. А тук, съгласно хора от бизнеса, университетите не създават фрагменти, които са нужни на стопанската система. Затова е належащо да се съберат университетите и бизнеса и да се направи една обща система, която да види от какви фрагменти има потребност и те да бъдат изковани. “

Вълков акцентира, че при цени над 200 хиляди евро за жилищата в София, няма по какъв начин един младеж да си купи апартамент. „ А няма по какъв начин да имаш деца, в случай че живееш с родителите си. Ние сме за държавно обезпечени заеми, както е в Лондон, да вземем за пример. В Унгария пък е 20 хиляди евро първичната държавно обезпечена вноска, с цел да се вземе жилище. Третата стъпка - първо дете е еднократна помощ от 5 хиляди лв. за първо дете, по 10 хиляди лв. за второ и трето дете при двама работещи родители. Ние като левица подтикваме работещите хора в България ", уточни Габриел Вълков.

Големият проблем съгласно него е демографската рецесия. Тя пречи на всички браншове, на стопанската система, на обезпечаването на пенсии. Когато се преодолее демографската рецесия, цялата страна ще тръгне напред, бе безапелационен социалистът и сподели още: „ Държавата 35 години не прави нищо по този въпрос, по тази причина като младеж съм се кандидатирал с цел да работим тъкмо в тази посока, да дадем равни благоприятни условия на младежите да се развиват, което в този момент става единствено в случай че имаш пари. Искаме да задържим младежите тук в България. “

Вълков сподели, че за по-достъпно опазване на здравето трябват повече държавни вложения. В момента то е недофинансирано, има елементи от страната, които нямат никакъв достъп до обучение и опазване на здравето. Той уточни, че има над 3 хиляди села в България, които нямат достъп нито до лекарски кабинет, нито до учебно заведение. Това са цели райони, които остават обезлюдени. „ А това се случва, тъй като политиците избират да вършат автомагистрали, за да приберат нещо в джоба “, означи социалистът.

„ Необходима е данъчна промяна със обективни налози за всички. Говорим за данъчна промяна за едрия капитал, чиито притежатели се чудят нова яхта ли да си купят или частен аероплан, до момента в който има хора в България които се не знаят по какъв начин да си купят нови зимни обувки на детето. Не е обикновено банките да имат три милиарда облага, а да заплащат 10 % налог, колкото плащаме ние. Това е промяната, която би трябвало да се направи - облагане на свръхпечалбите. Ако тези пари влязат в страната, ще има пари и за опазване на здравето и за пенсии. Това са пари що се касае за една нуклеарна централа на година. В Германия и Франция налозите върху свръхпечалбите стигат до 60 % “, илюстрира в цифри Габриел Вълков.

По думите му главната спънка за задграничните вложения е неналичието на непоклатимост. Няма държавно управление, има голяма корупция, подчинена правосъдна система и прокуратура. В такава страна човек не знае дали на следващия ден няма да дойдат да му приберат бизнеса. А с цел да се промени това, трябват нови хора.

„ Затова няма да вършим обединения с Делян Пеевски и с Бойко Борисов ", отсече социалистът. По негово мнение процедурата за нов основен прокурор е процедура за назначение, а не за избор. А Сарафов е бил заместител на Гешев и сред двамата няма огромна разлика. Прокуратурата остава еднообразно подвластна.

Той уточни, че цел на обединеното ляво е да се бори за обикновено постоянно държавно управление в идващия парламент и изрази подготвеност за диалог с всяка една партия, тъй като с цел да има непоклатимост и отново повтори, че това държавно управление не би трябвало да е с Делян Пеевски и с Бойко Борисов.

„ Може да ни подкрепите на 27 октомври с бюлетина номер 28, с цел да задържим младежите в България, да създадем една естествена страна с цел да има бъдеще. В противоположен случай продължаваме по същия метод. Вярвам, че ние младите можем да създадем смяната! “, прикани в умозаключение Габриел Вълков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР